No marco do proxecto de alimentación que estamos a
desenvolver na clase de catro anos, pasamos da teoría á práctica, e puxémonos a
cociñar! Coa axuda do noso receitario, eliximos unhas receitas ben saudables e
sinxelas de elaborar, para traballar cociñando en equipo.
De primeiro prato escollemos unha rica e saborosa “Ensalada
de flores”, feita con produtos da horta variados: tomates, espárragos, millo e
espinacas.
Despois de lavar ben as mans e todas as verduras, comezamos
a falar dos ingredientes da receita e do proceso de elaboración, que fomos
seguindo paso a paso como podedes comprobar nas seguintes imaxes.
Tomade boa nota porque a receita paga a pena!
- Lavar ben as verduras e hortalizas
2. Cortar os tomates en cuarteiróns, e ir colocándoos como
se fosen os pétalos dunha flor.
3. Colocar no medio dos cuarteiróns de tomate uns grans de
millo.
4. Colocar un espárrago a modo de talo da flor, e unhas
espinacas limpas facendo as veces de follas.
5. Aliñar ao gusto, e a gozar desta saudable e divertida
ensalada que poden cociñar os máis pequenos sen dificultade algunha.
Todos quedamos encantados coa experiencia de cociñar, e co
resultado obtido.
De todo o que aprendemos, unha das cousas máis importantes
foi comprobar que unha alimentación saudable non ten por que ser aburrida.
Volveremos a cociñar seguro, estade atentos!
No hay comentarios:
Publicar un comentario